Lättare få yrkeskompetensbevis i rätt tid

Yrkesförare kan nu genomföra fortbildning för yrkeskompetensbevis i god tid innan det gamla beviset löper ut. Transportstyrelsen utfärdar inte längre automatiskt ett nytt yrkeskompetensbevis efter genomförd utbildning.

Det här betyder att en yrkesförare kan gå den sista delkursen i god tid innan det befintliga yrkeskompetensbeviset går ut och bli rapporterad för slutförd fortbildning utan att Transportstyrelsen omgående utfärdar ett nytt yrkeskompetensbevis. En förutsättning är att yrkesföraren redan har ett giltigt bevis utfärdat i Sverige.

Transportstyrelsen kommer att utfärda det nya yrkeskompetensbeviset cirka 10 arbetsdagar innan det giltiga yrkeskompetensbeviset löper ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *